Sidor

lördag 15 oktober 2011

Konsten mot makten; Oasis Noel Gallagher VS Percy Barnevik



Ett intressant möte idag på ”Skavlan”. Jag tänker på mötet mellan Oasis-sångaren Noel Gallagher och vår egen Percy Barnevik. Skavlan ställde en retorisk fråga som inte fick det svar han förväntade sig: ”Det finns två fotbollslag i Manchester?”. Noel Gallagher svarade: ”Nej. Det finns bara ett.” ”Jo men det finns ju Manchester United och Manchester City..” fortsatte Skavlan. ”Det finns Manchester City och sedan något annat.” svarade Noel. Han gav sig inte. Det finns bara ett fotbollslag i Manchester och det är City.



Percy Barnevik sa då att hans favoritlag är Manchester United, varpå Skavlan frågade ” Varför är det det?” ”Jo för att de vinner år efter år och kommer att vinna i år också.” svarade Barnevik. Noel Gallagher undslapp sig då: ”Han har mer pengar än vett!” Varpå Percy Barnevik blev stött och frågade vad Noel sagt; hade han hört rätt? Skavlan tog förstås upp en ny tråd, men Percy såg inte glad ut efter det. Jätteegot hade fått en törn, in public.

Det är intressant. Visst var det Percy som var provocerande när han sa att Manchester United var hans favoritlag just när Noel sagt att de inte är värda något alls? Men ännu mer intressant är skälet till att de var hans favoritlag; att de vinner år efter år. Varför skulle Noel bry sig om det? Tänk om alla bara höll på det vinnande laget. Nej vad Noel visade Percy var en helt annan inställning: Verklig lojalitet.

Man håller på något i ur och skur oavsett alla argument. På så sätt hålls en gemenskap samman. Och man håller på det mot alla andra, mot deras listiga övertalningsförsök och pragmatiska resonemang. Man håller inte på vinnaren. Man håller på det man håller på.

1 kommentar:

  1. Jag tycker inte alls han såg stött ut. Han konstaterade bara "tough guy" och såg ganska road ut.

    SvaraRadera